Online Marketing Heerde

Versterk je online positie en verhoog de conversie. Ben je op zoek naar een online marketeer uit Heerde? Ik til jouw bedrijf naar een hoger plan. Je kunt mij als freelance online marketeer inhuren voor jouw bedrijf.

Online marketing is maatwerk. Ieder bedrijf heeft namelijk zijn eigen unieke doelstellingen en waardepropositie. Daarom zoek je een flexibele sparringpartner. Iemand die bij jou langskomt en jouw bedrijf vooropstelt. De online kansen ziet en jou helpt om online te floreren.

Mijn naam is Joshua Beukers, 36 jaar en met mijn gezin woonachtig in Heerde. Met ruim 10 jaar praktijkervaring heb ik de juiste bagage om mijn kennis op gebied van online marketing en e-commerce in te brengen in jouw bedrijf.

Joshua Beukers with logo

Wat is online marketing?

Even terug naar het begin. Online marketing is een breed begrip waarmee alle digitale inspanningen rondom marketing worden bedoeld. Bedrijven gebruiken verschillende kanalen om in contact te komen met hun klanten. Denk aan zoekmachines zoals Google. Instagram, TikTok en andere sociale media maar ook je eigen kanalen zoals je eigen webshop of e-mailbestand waarmee je jouw doelgroep kunt bereiken. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je samen met een internet marketeer in de regio Heerde wilt sparren. Misschien wil je een online marketeer inhuren omdat een medewerker met verlof is. Of wellicht wil je tijdelijk een openstaande vacature overbruggen. Hoe het ook zij, ik help je graag uit de brand.

Technologische ontwikkelingen

Vandaag de dag is 98% van de Nederlandse bevolking verbonden met internet. Bovendien bezit 87% van de Nederlanders een smartphone. 

Kortom, we zijn door alle technologische ontwikkelingen steeds vaker online, met onze computers, laptops, smartphones en tablets. Het komt zelfs neer op gemiddeld 5 uur internetten per persoon per dag!

Jouw doelgroep spendeert veel tijd online

Grote kans dat ook jouw doelgroep, ook op de Veluwe, dagelijks urenlang gebruikmaakt van internet. Logisch dus dat jij ze via online marketing kunt bereiken. Hoe kun je dat het beste aanpakken? 

Schakel mijn hulp in. Ik ben jouw gids waardoor je bedrijf slimmere beslissingen neemt, die tot betere online resultaten leiden tegen lagere kosten.

Wat doet een online marketeer?

Een online marketeer of internet marketeer kan jou helpen alle mogelijkheden op het gebied van internetmarketing in kaart te brengen en te implementeren.

Waar ik mij als freelance internetmarketeer voornamelijk mee bezighoud, is:

  • Ontwikkelen van een winnende online marketingstrategie, jouw marketing fundament.
  • Slimme e-commerce implementatie waarmee ondernemers kostbare tijd en leergeld besparen bij het opzetten en vermarkten van webwinkels.
  • Verbeteren en optimaliseren van jouw online marketing campagnes die ik mij eigen heb gemaakt dankzij ervaring bij meerdere online marketing bureaus. Je kunt mij bijv. inhuren als freelance e-mail marketeer
 

Maar ook met het vooraf analyseren en in kaart brengen, het uitvoeren van een audit en het optimaliseren en bijsturen van alle marketingprocessen die we willen implementeren.

Kortom, waar veel freelance online marketeers zich mee bezighouden is het volgende: de online positie van jouw bedrijf vergroten, waarbij een bezoeker van jouw website niet slechts een bezoeker blijft, maar een terugkerende klant wordt.

Een ideale combinatie van online marketing diensten

Aan de hand van jouw wensen en doelstellingen stellen we een plan van aanpak op. Vervolgens ga ik voor je aan de slag met de juiste online marketing middelen. 

Online strategie

We beginnen met het bepalen van een gedegen strategie. Jouw marketing fundament. Hiervoor doe ik bijvoorbeeld onderzoek naar jouw huidige online marketingactiviteiten, je doelen en doelgroep en het online gedrag van potentiële klanten.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Omdat veel mensen zoekmachines zoals Google gebruiken om te zoeken naar producten en diensten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie. In het Engels heet dit Search Engine Optimization of afgekort SEO. Hierdoor laat ik als freelance online marketeer jouw website hoog scoren in Google, om je concurrentie voorbij te groeien!

Linkbuilding

SEO gaat hand in hand met linkbuilding. Hierbij draait het om het vergroten van jouw online autoriteit. Door het bouwen van actieve en kwalitatieve links binnen jouw eigen website, maar ook van en naar andere websites, vergroot jij als het ware je online geloofwaardigheid. Zo zullen je webpagina’s hoger scoren in de organische zoekresultaten in Google.

Google Shopping

Indien het visuele aspect van een product of dienst meer onder de aandacht gebracht moet worden, kunnen we gebruikmaken van Google Shopping. Hierbij betaal je voor het weergeven van afbeelding van producten bij de zoekresultaten. Dit is bijvoorbeeld nuttig als je kleding of meubels verkoopt, maar ook andere consumentengoederen.

Remarketing

We kunnen ook remarketing inzetten. Hiermee kun je eerdere bezoekers van jouw website opnieuw bereiken op een later tijdstip, met een betaalde advertentie. Vaak worden bezoekers die de eerste keer niets kochten, zo toch verleid om alsnog een aankoop te doen.

Conversie optimalisatie

Een logische stap zodra je website veel bezoekers trekt, is te proberen het conversiepercentage te verhogen. Dit wordt conversie optimalisatie genoemd. Hier zijn allerlei manieren voor, die we kunnen inzetten, waar ik je uiteraard graag bij help.

Interesse gewekt?

Neem contact of kom langs bij mij op kantoor in Zwolle. Dan kunnen wij nader kennismaken en jouw wensen verder bespreken. En dan kunnen we wellicht een samenwerking starten en je bedrijf online laten floreren.

Ik zet graag mijn kennis en kunde voor je om je business online succesvol op de rit te krijgen. 

Veelgestelde vragen over online marketing

In het kort beantwoord ik graag enkele van de meest gestelde vragen over internet marketing.

Door een freelance online marketeer in te huren weet je zeker dat je iemand in huis haalt met kennis van zaken. Dit bespaart geld en tijd, zodat jij je kunt richten op de andere kanten van jouw onderneming.

Kort samengevat is de functieomschrijving van een internet marketeer: iemand met kennis en kunde op het gebied van het versterken van de online aanwezigheid van een bedrijf met als resultaat een hogere conversie.

Het werkproces van internetmarketing begint met een gesprek: samen in kaart brengen wat het doel is en dan bouwen aan een sterk marketing fundament. Vervolgens is het een kwestie van implementeren, analyseren en waar nodig bijsturen.

Alles kan! De vraag is of je dat moet willen: als ondernemer kun jij het beste je energie richten op het ondernemen zelf, dat waar jij goed in bent. Een internet marketing expert inhuren maakt voor jou tijd vrij.

Marketing automation wordt ook wel marketingautomatisering genoemd. Dit is een op software gebaseerde manier voor het automatiseren van processen voor marketing en verkoop.