E-commerce specialist

In een wereld die constant in beweging is, moet je meebewegen. Als je niet bovenop de online veranderingen zit, raak je achterop. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen: ik help je graag uit de brand.

Wil je een webshop beginnen of verbeteren en ben je daarvoor op zoek naar een e-commerce specialist? Zoek dan niet verder: ik help jou graag om van je webwinkel een succes te maken. Neem vrijblijvend contact op om te zien hoe ik jou van dienst kan zijn.

E-commerce specialist Joshua

Doelen voor jouw webshop, als e-commerce expert

Als e-commerce consultant en Google Partner ben ik gespecialiseerd in webshop implementatie en optimalisatie. Ik help je om meer relevante bezoekers naar je website te krijgen met een koopintentie. Omdat mijn expertise ligt op het gebied van e-commerce, hoef jij geen e-commerce specialist vacature uit te zetten. Ik help jou graag met alle e-commerce aspecten van jouw shop. 

Pijlers van een succesvolle shop

Mijn doelen voor jouw webshop zijn tweeledig. Ik zorg dat jij jouw doelgroep online bereikt via de best presterende kanalen.  Ik span mij vervolgens in om die relevante bezoekers van jouw website te veranderen in klanten.

Hiervoor zullen ik en mijn partners de benodigde technieken inzetten om van jouw online winkel een succes te maken. Ik richt me daarbij op 3 pijlers: service, marketing en logistiek. Zie ook deze pagina.

Spar met mij over het ontwikkelen van een gedegen webshopstrategie. 

Wat doet een e-commerce specialist?

Enkele zaken waar ik mij als e-commerce specialist mee bezighoudt, zijn:

 • Jouw webshop opzetten, beheren en uitbreiden, met alles wat daarbij komt kijken.
 • Online marketing technieken inzetten, zoals zoekmachine- en conversie-optimalisatie.
 • Omzetverhogende campagnes opzetten en flows inrichten die zorgen voor meer online herhaalaankopen.
 
Ik neem op dit moment ook klussen aan als interim e-commerce manager.

Werkzaamheden e-commerce specialisten

E-commerce is meer dan alleen het beheren van een webshop. Het omvat namelijk het totaalplaatje van online sales en online marketing. Om een succesvolle webwinkel te runnen, heb je kennis van zaken nodig. Een e-commerce expert richt zich op zaken als online verkopen, klantenbinding, conversie optimalisatie.

Ik als e-commerce consultant kan het volgende voor je betekenen, ik:

 • bewaak en beheer de omzet die via jouw online verkoopkanaal/-kanalen wordt gegenereerd;
 • zet me in voor het verhogen van de conversie en het verbeteren van de klanttevredenheid en gebruikservaring (of user experience);
 • stimuleer de groei van jouw webshop door online marketing technieken in te zetten;
 • zal verschillende marketingkanalen aansturen;
 • onderzoek veranderingen op de markt en zal waar nodig het marketingplan aanpassen;
 • zet me in om retourpercentages op het e-commerce platform van jouw keuze te minimaliseren;
 • zal het beschikbare e-commerce budget van je bedrijf optimaal inzetten.
 
Samengevat houdt een e-commerce expert zich dus bezig met alle facetten van online verkoop, sales, marketing en klantenservice. Hierbij moeten de traditionele verkoopmethodes worden vertaald naar online verkoopmethodes.
 

Aanbevelingen

Belangrijke focuspunten

Tijdens onze samenwerking richten we onze aandacht op alle belangrijke aspecten van online sales. Want e-commerce is meer dan alleen een website met online verkoopmogelijkheden. Je wilt dat mensen je bedrijf online goed weten te blijven vinden en te kopen. Daarvoor richten we ons op verschillende marketingtechnieken, waaronder:

Online strategie

Online strategie bepalen: We beginnen met het opstellen van een plan, aan de hand van de eventueel bestaande (online) winkel en/of jouw doelen en wensen.

Sociale media

We vergroten de aanwezigheid van je bedrijf op online platforms, zoals Facebook, Instagram, Pinterest en jagen dit eventueel aan met advertenties.

E-mailmarketing

Indien een (potentiële) klant zich heeft ingeschreven voor een nieuwsbrief, kunnen wij met interessante content onder de aandacht blijven. Daarnaast zet ik campagnes voor je om klanten terug te keren naar je shop.

Google Shopping

Gerichte advertenties met afbeeldingen om serieuze shoppers in klanten om te zetten. Ook andere marktplaatsen kan ik voor je inzetten waar je doelgroep actief in is.

Zoekmachine optimalisatie

Omdat veel mensen zoekmachines zoals Google gebruiken om te zoeken naar producten en diensten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie. In het Engels heet dit Search Engine Optimization of afgekort SEO. Hierdoor laten we jouw website hoog scoren in Google, om je concurrentie voorbij te groeien!

Linkbuilding

SEO gaat hand in hand met linkbuilding. Hierbij draait het om het vergroten van jouw online autoriteit. Door het bouwen van actieve en kwalitatieve links binnen jouw eigen website, maar ook van en naar andere websites, vergroot jij als het ware je online geloofwaardigheid. Zo zullen je webpagina’s hoger scoren in de organische zoekresultaten in Google.

Voordelen van een freelance e-commerce consultant inhuren

Ik ken alle ins en outs van de online saleswereld en met mijn jarenlange ervaring met het opzetten en onderhouden van webshops, kan ik van jouw shop een online succes maken.

Omdat mijn expertise ligt op het gebied van e-commerce, hoef jij geen e-commerce specialist vacature uit te zetten. Ik help jou graag met alle e-commerce aspecten van jouw website. 

Nog een voordeel? Jij kunt besparen op een fulltime e-commerce specialist salaris, omdat je niemand vast in dienst hoeft te nemen. Zo betaal je alleen voor de expertise en de tijd die je nodig hebt. Heb je dat alvast gewonnen. Bovendien hoef je niemand in te werken, omdat ik de kneepjes van het vak al ken. Win-win!

Neem direct en vrijblijvend contact op. Bel mij op 038 20 22 365 of plan een afspraak in.

Wil je mij als e-commerce consultant inhuren?

Laten we ervoor gaan: meer transacties in je webshop, een hogere conversie, meer omzet. Wil je met mij sparren om van jouw webshop een succes te maken? Neem vrijblijvend contact op! Dan maken we een plan en gaan we aan de slag.

Als e-commerce expert ga ik gericht te werk. Enkele stappen die we daarbij kunnen zetten:

 • Google Analytics inrichten: We meten hoeveel transacties er op welke kanalen plaatsvinden en bepalen vervolgens de doelen en benodigde stappen om die doelen te behalen.
 • Nulmeting: We stellen een basislijn in, door te meten hoe je webshop functioneert voordat we de e-commerce optimalisatie inzetten. Zo kunnen we gaandeweg het effect van de optimalisatie meten.
 • Technieken voor e-commerce optimalisatie bepalen: Ik stel je enkele vragen over je doelen en je e-commerce strategie en aan de hand daarvan bepalen we de benodigde e-commerce technieken.
 • Optimalisatie webshop: Nu kunnen we aan de slag om je webshop te optimaliseren, door te kijken naar usability, funnel analyse en A/B testing. (Ben je onbekend met deze termen, geen probleem, ik leg ze graag aan je uit!)
 • Maandelijkse rapporten: We kijken naar de cijfers van de maand hiervoor, om te zien of we de gestelde doelen hebben behaald en stellen waar nodig onze strategie bij. Zo is direct inzichtelijk wat het e-commerce traject je (tot nu toe) opgeleverd heeft.
 

Interesse om te gaan starten? Neem nu contact op.

 

Veelgestelde vragen

In het kort beantwoord ik graag enkele van de meest gestelde vragen die ik ontvang.

Mijn agenda staat vanaf september 2023 open voor een nieuwe klus voor ca. 8 uur per week. Neem contact met mij op voor een kennismaking.

Zeker. Er zijn verschillende manieren om online succes te behalen. Zo kun je je producten aanbieden via bestaande (grote) verkoopkanalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bol.com of Amazon. Ook hiermee kan ik je helpen. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat ik te bieden heb: Jarenlange ervaring met het opzetten van online winkels. Een netwerk van kanaalspecialisten die ik voor je kan inzetten. Als communication specialist kan ik daarnaast ook deelnemen aan gesprekken met een derde partijen en bureau’s.

Bespaar kostbare tijd en leergeld bij het vermarkten en optimaliseren van je webwinkel.